FAQ

Meest Gestelde Vragen

Vindt hier antwoord op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Aarzel niet en neem gerust contact met ons op.

Is Hollands Energiecollectief een energiemaatschappij?

Nee, wij zijn geen energiemaatschappij omdat wij zelf geen energie leveren. In samenwerking met NLenergiecollectief verenigen wij bedrijven en particulieren om samen sterk te staan. Onze focus ligt op de inkoop, dit wordt gedaan op een goed moment en bij een goede partij. Doordat wij in 1 keer het collectief aanbieden verkrijgen wij zo de laagste prijs.

Wat zijn de voordelen om via jullie een nieuw contract aan te gaan?

De voordelen van Energie voor thuis of bedrijf vanuit een sterk collectief op een rij:

  • 100% groene energie
  • Jaarlijks scherpe energie tarieven
  • Overstapservice, je hoeft zelf niks meer te regelen
  • Jaarlijkse factuurcontrole
  • 100% onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Bespaartips en nieuwsbrief
  • Internetportaal

Scherpe tarieven en volledig zorgeloos!

Komen er kosten bij als ik van leverancier verander?

Nee, wanneer uw contract bij een andere energiemaatschappij is afgelopen bent u vrij om kosteloos over te stappen. Zorg ervoor dat uw overeenkomst op tijd wordt stopgezet. Hollands Energiecollectief helpt u hier graag bij.

Wat is de missie en visie van Hollands Energiecollectief

Wij zijn ervan overtuigd dat je SAMEN sterker staat dan alleen. Hoe meer mensen zich aansluiten aan het collectief, hoe meer invloed er uitgeoefend kan worden op de prijs. Samen gaan we voor Groen, een lage prijs en weinig administratieve rompslomp.

Hoe is een energiecontract opgebouwd?

De energienota (afrekening) bevat altijd 3 onderdelen: leveringstarief, energiebelastingen en toeslagen en netwerkkosten.

Het leveringstarief bestaat uit twee onderdelen:

Levering van stroom en/of gas: kilowattuur voor elektriciteit (kWh) en voor gas per kubieke meter (m3) plus een toeslag per regio.

Vastrecht levering voor de behandeling van facturen en verwerking van betalingen. Onafhankelijk van uw verbruik.

Energiebelasting is een overheidsheffing op het gebruik van energie. Dit tarief geldt per kWH en per m3.

Netwerkkosten zijn de kosten voor het gebruik van stroom- en/of het gasnetwerk (denk aan leidingen). Deze kosten worden verhaald ten goede van de netbeheerder zodat u gebruik kunt maken van het netwerk.

Bij wie kan ik terecht voor meer informatie?

Groen vertelt u graag meer, klik hier om hem te ontmoeten. Is uw vraag niet beantwoord? Dan kunt u contact met ons opnemen en beantwoorden wij alle vragen die u heeft.